Nyt keittää!


Ei ole ihan tavallista, että herppaan totaalisesti arvoisien kansanedustajien toimintaan, mutta nyt kyllä repes ja pahasti. Missä hitossa on arvoisien kansanedustajien (ei kaikki, tietenkään!) ymmärrys nettimaailmasta? Tänään uutisissa eräs ensimmäisen kauden kansanedustaja A.T. paljasti, miten typerästi voidaankaan toimia salassapidettävien asioiden kanssa:  ”…eduskuntaryhmä pitää keskenään yhteyttä Messenger-viestiketjussa.” Siis, eduskunnan asioita pohditaan välineessä, jonka tietoturva on asetettu kyseenalaiseksi jo todella monta kertaa. Kun tämä herra on eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen ja lakivaliokunnan sekä puolustusvaliokunnan varajäsen, Facebook Messenger on kanava myös valiokuntien asioissa oman ryhmän kesken. Facebook Messenger on tietoturvaltaan heikko ja nyt siellä käsitellään asioita, jotka lain mukaan ovat salassapidettäviä siihen asti, kun mietintö tms. on julkaistu.
❓ Tässä jutussa on kyse yhdestä eduskuntaryhmästä ja nyt kiinnostaakin, miten muut ryhmät hoitavat viestintänsä nyt, kun ryhmätapaamiset on kielletty.

❓❓ Miten voisin luottaa kansanedustajien asiantuntemukseen, jos näin alkeellisessa asiassa vieläpä viestintävaliokunnan jäsenet toimivat ala-arvoisella tavalla?

Jutun asiasta voit lukea TÄÄLTÄ.

Yksi kommentti artikkeliin ”Nyt keittää!

  1. Mitä muuta noilta voi odottaa? Nämä tyypit sitten ovat vastuussa todella salaisistakin asioista, kun on puolustusvaliokunnassakin. Nyt heti pakollinen koulutus (voi toteuttaa etänäkin ja kansanedustajillahan on laitteet talon puolesta) jossa se tietoturva ja neuvotaan eri turvallisten sovellusten käyttö. Ja esto niille laitteille mokomaankin Facebookiin menolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s